Tweede Landerdse Hooibergen dag op 24 juli 2016.

hooiberg april 06 e

Vanwege het Jeroen Bosch jaar, zal dit hèt thema zijn bij enkele hooibergen!

Ruim 20 Landerdse hooibergen openen hun deuren.

Snuif de geuren van vroeger weer eens op! Ervaar met al uw zintuigen hoe de nostalgie van weleer gekoppeld wordt aan een eigentijdse functie in authentieke hooibergen.
De gemeente Landerd heeft een unieke toeristische trekker, dankzij het Hooibergen Project. Vanaf 2007 zijn en worden er in het kader van dit project circa 25 hooibergen gebouwd in een authentieke stijl. De hooibergen hebben een verscheidenheid aan moderne functies.  De Stichting Hooibergen Landerd e.o. organiseert op

24 juli de tweede Landerdse Hooibergen dag.  De hooibergeigenaren stellen hun hooiberg op deze dag open, waardoor u  een unieke kans krijgt om deze hooibergen van binnen te bekijken.

Ook hooibergen die anders niet openbaar zijn!
In en rond de hooibergen bruist het deze dag van de activiteiten. Voor jong en oud is er van alles te beleven op het gebied van kunst, culinair, ambachten, etc.

Vanwege het Jeroen Bosch jaar, zal dit hèt thema zijn bij enkele hooibergen!
Wat mag u verwachten; op de foto met Jeroen Bosch, expositie schilderijen, beelden in Tuin der Lusten of geniet bij de hooiberg van de dieren van Jeroen Bosch, bloemstukken gemaakt door leden van Groei en Bloei met als thema Jeroen Bosch! Kortom teveel om op te noemen. Voor meer informatie zie; www.stichtinghooibergen.nl

De Hooibergen dag start om 9.30 uur met een officiële opening door burgemeester Bakermans, in de hooiberg van fam. Ottens, Voor-Oventje 29, Zeeland.

Alle aanwezigen krijgen bij de officiële opening een gratis  ‘Hooibergtas’ met inhoud.

Vanaf 11 uur (tot 18 uur) kunt u van start, per fiets, met de auto, of een korte route te voet maken langs de verschillende hooibergen in Reek, Schaijk en Zeeland.

U kunt starten op een voor u gewenst tijdstip vanuit elke hooiberg die op de routekaart staat aangeduid.

De toegang is gratis en op aangegeven plekken ontvangt u gratis koffie, thee of limonade.

Routekaarten zijn ruim vooraf beschikbaar op diverse locaties in Landerd.

Voor meer informatie zie:  www.stichtinghooibergen.nl of www.vvvlanderd.nl Via deze websites zijn de routekaarten ook te downloaden. Ook kan via Google Maps een eigen route naar keuze gemaakt worden.

Kom genieten van al het moois dat de Landerdse Hooibergeigenaren u te bieden hebben. Zij ontvangen en verrassen u graag op hun eigen unieke wijze