Expertise

Het belang van de Stichting als inspiratiebron is onze sterke kracht. De Stichting heeft haar naam als eye-opener meer dan waar gemaakt.

Mensen die een hooiberg willen gaan bouwen kunnen zich rechtstreeks wenden tot hun gemeente. Maar slimmer is het om eerst goed advies in te winnen en dat kan bij de Stichting Hooibergen. Dit voorkomt teleurstelling!

Onze expertise betreft maatwerk voor de klant:

• Door een bezoek op locatie waarbij de wensen van de deelnemer in kaart gebracht worden.
  • Wij adviseren wat de beste mogelijkheden op uw locatie zijn, die passen bij uw interesse. Er wordt in een rapport geadviseerd wat op uw locatie, de best passende activiteit in de hooiberg is en welk type hooiberg daarvoor het meest geschikt is.
  • De Stichting Hooibergen kan om advies gevraagd worden met betrekking tot het hele aanvraagproces.
  • Wij stimuleren en initiëren het ‘coöperatief’ inkopen. Daardoor kunnen kosten voor tekenwerk, ruimtelijke onderbouwing, bodemonderzoek, beplantingsplannen, bouwmaterialen etc. laag gehouden worden.
  • Slim bouwen voorkomt veel narigheid. Een lekkend dak, planken die scheuren etc. betekent achteraf veel extra kosten en ergernis. Ook in deze heeft de Stichting veel goede tips in huis.
  • Beplantingsplannen kunnen tegen een zeer concurrerend tarief worden verzorgd.
  • Excursie naar hooibergen in Landerd en omstreken die gerealiseerd zijn (zie foto’s)

De kosten voor zo’n advies (het blijft maatwerk) zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk, wat weer erg afhankelijk is van de situatie. Indien gewenst kan een offerte gemaakt worden.

Lezingen:

Wij geven ook lezingen door het land, aan groepen die geïnteresseerd zijn in hooibergen en mogelijk ook plannen hebben als in Landerd.

Onderwerpen die hierbij aanbod kunnen komen zijn onder andere:

• Type hooiberg in relatie tot de functie
  • Hoe gezamenlijk een project op te zetten
  • Hooibergen en toerisme
  • Mogelijke functies en tips hoe de hooiberg rendabel te maken
  • Bouwadviezen