Toerisme

Hooibergen in de gemeente Landerd

De gemeente Landerd heeft een unieke toeristische trekker, dankzij het Hooibergen Project. Vanaf 2007 zijn en worden er in het kader van dit project circa 25 hooibergen gebouwd in een authentieke stijl. De hooibergen hebben een verscheidenheid aan moderne functies.
Om het aantrekkelijk te maken voor de toeristen en daardoor Landerd als toeristische gemeente te versterken, zijn er informatiepanelen bij de hooibergen geplaatst.
De hooiberg infopanelen zijn gemaakt geheel in de stijl van een hooiberg.
Op die panelen is naast informatie van de betreffende hooiberg, ook een kaart met daarop de locaties van de hooibergen in Landerd komen.
Een hooibergen route kan online gemaakt worden via de site; Plan u eigen route.
Maar het blijft gewoon leuk om ter plaatse informatie te krijgen op een fraai bord.

Hooibergen route

U kunt naar eigen behoeft de hooibergen route vanuit ieder gewenst punt per auto, fiets of te voet volgen.
Plan u eigen route
Wij wensen u een fijne route toe.

Toerisme

Wie het over genieten heeft, heeft het over Landerd! De dorpen Reek, Schaijk, Zeeland en buurtschap ’t Oventje nodigen je graag uit voor een bezoek. Waai lekker uit bij een wandeling of fietstocht in de natuur, bezoek een van de groene monumenten die Landerd telt, verdiep je in het militaire erfgoed in de omgeving of ga opzoek naar de sporen van het verleden in Landerd zelf. Het is een feit: Landerd is hét walhalla voor de grote natuurliefhebber en de nieuwsgierige cultuurhistoricus. Er is zoveel moois te zien en te doen in Landerd en haar omgeving dat je het haast niet op één dag kunt doen. Maar niet getreurd, ook overnachtingsmogelijkheden zijn er voldoende. Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren op VVV Landerd.

Studie opdracht HAS studenten

In de periode mei/juli 2013 hebben 6 studenten van de HAS (den Bosch) een studieopdracht gemaakt met als uitgangspunt; het ontwikkelen van toeristisch/recreatieve producten rond het hooibergen project te Landerd.  Doel: Stimuleren van samenwerking tussen de diverse hooibergeigenaren (en bezitters van andere interessante gebouwen) en van daaruit realiseren van een aantal toeristisch/recreatieve producten. Ze hebben in korte tijd een prima werk geleverd. Hun bevindingen en aanbevelingen kunt u lezen in:

Het adviesrapport hooibergenproject voor Platform Toerisme Landerd

Adviesrapport Hooibergenproject

Het Hooibergenportaal

Brochure hooibergenportaal